AAMURUTIINIT HALTUUN

Joka aamu mietin, että huomenna aamulla me herätään sitten vähän aikasemmin, ettei tule näin kiire.

Ja sitten tulee se viimehetki eteisessä.


Esikoinen: En mä tiedä missä mun toinen hanska on!
Keskimmäinen: Äiti! Taapero istuu mun kenkien päällä. Nyt se tönii mua!
Taapero: PAAPPAAT! (Hän tahtoo saappaat)
Minä: Missä hel****ssä ne avaimet on? Ei saa töniä Taapero. Joo autan kyllä saappaat tosta noin, menikö jalkaan? Täällä on Keskimmäinen sun kengät ole hyvä. Jaa et halua niitä, no mikäs vika niissä on? Okei joo, selvä homma, laita nyt ne talvikengät sitte mielummin.
Esikoinen: MULLA ON KUUMA MÄ EN KESTÄ OLLA TÄÄLLÄ.
Minä: Voit mennä rappuun oottaan. Taapero menet nyt vaan niihin rattaisiin, kato päästään vähän nopeammin menemään. Ota tosta tommonen lelu käteen, katos miten jännä lego onkaan! Missä mun omat kengät on? Keskimmäinen ootko valmiina?
Keskimmäinen: Joo, mennään!

Rappukäytävässä.

Minä: Esikoinen missä sun hanskat on?
Esikoinen: En mä löytäny!


Ja meillä on taas kiire. Tai mulla on. Eihän lapsilla ole mihinkään kiire.

arki lapsiperheessa

Muualta kaivetut vinkit ja arjen myötä opitut keinot on jo käytössä, kuten

  •        Vaatteet lapsille ja itselle valmiiksi jo illalla.
  •         Ei piirettyjä aamulla, koska siihen jos johonkin lapset saa jumittumaan eikä kukaan pue/pese hampaita/kuule sadannenkaan pyynnön jälkeen mitään. POIKKEUS=jos joku herää törkeen aikasin. Sitten, ole hyvä, yle areena is all yours.
  •     Periaatteet ja kasvatukselliset, kuten sinä osaat jo itse pukea-asiat, on heitetty mäkeen siinä toisen lapsen jälkeen.
  •          Älä hermostu, älä kiirehdi, älä hoputa. Raaauhallisesti. Hengitä, ommmmm. Muista sinun arkesi on jonkun lapsuus. En ole korvaamaton töissä/omissa opiskeluissa. Mitään ei tapahdu, jos me ollaan vähän myöhässä. Taas.
Mulla on vähän sellainen olo, että eteerinen ja lapsiperhe ei sovi samaan lauseeseen, mutta silti: 

Etsitään toimivaksi osoittautuneita keinoja rauhallisiin ja hyväntuulisiin, sellaisiin eteerisiin aamuihin lapsiperheessä.

Jaa vinkkisi, paljasta tiedot, pelasta meidät muut ruuhkavuosien stressiaamuilta! Anna palaa. Kommentit

Lähetä kommentti