LASTEN KANSSA ISO-VILUSEN SKEITTI-, JA BMX- JA TRIAL-PYÖRÄILYPUISTOSSA

Iso-Vilunen skeitti-& scoottiparkki
Skeittaus, scoottaus, trialpyöräily, rullaluistelu ja taas mennään ihan meikäläisen mukavuusalueelta pois. Mutta, tehtäväni vanhempana on tarjota lapsille mahdollisuuksia toteuttaa itseään, joten tämänkin verhon taakse piti kurkistaa.

Tehoveljekset, ja taapero siinä ohessa, ovat intoilleet skeittailusta jo tovin. Esikoinen puhkuu kuusivuotiaan ikään kuuluvaa itsevarmuutta ja puheessa vilisee aikas vinkeältä kuulostavat temput.

Jo jonkin aikaa olen lupaillut, että käydään katsomassa miltä se meno skeittiparkeissa näyttää. Muistin lukeneeni Kaukajärvellä, tai tarkemmin sanoittuna Viialassa,  sijaitsevasta Iso-Vilusesta. Yhtenä keväisenä sunnuntaina päätimme lähteä vilkaisemaan miltä siellä näyttää.

Kunnollisia skeittivarusteita junioreilta ei vielä löydy, joten heitimme auton perään lasten pyörät, ja kasan työkaluja. Suunnitelmissa oli nostella venähtäneille lapsukaisille satuloita ja kiristellä ohjaustankoja viime kesän jäljiltä. Esikon kypärä oli hukan teillä, mutta auton perästä pilkisti luistelu-/laskettelukypärä, joka tuntui olevan käyttäjälleen mieleinen . Iso-Vilusella edellytetään kypärän käyttöä, ja harmillisesti perillä kiinnitin huomiota, että aika monen kouluikäisen lapsukaisen päästä sellainen puuttui...aijjai.

Auton saa näppärästi parkkiin (kiekolla 4h) osoitteeseen Vilusen puistokatu 24, mutta paikalle pääsee myös julkisilla, jos ei satu asumaan pyörä- tai kävelymatkan päässä.
BMX-polkupyöräilypuisto oli hieno ja siellä sai todella hyvää pyörän käsittelyn harjoitusta, jo perushommat osaavalle. En ehkä lähtisi pyöräilyä sinne opettelemaan, mutta viime kesänä oppineenkin taidot riittivät hyvin.

Esikoisen viilettäessä jo radalla taluttelimme keskimmäisen pyöräraasua mäen huipulle. Siinä kävellessä totesin, että pyörä on sanonut sopimuksensa lopullisesti irti, ja kaipaa jo autuaammille varaosamaille. Jo viime kesänä ohjaustanko pyöri ympäri siihen tahtiin, että luulen sen olleen vaikuttamassa Keskimmäisen hiipuneeseen ajohalukkuuteen. Taaperolle matkaan otettu potkupyörä kelpasi kuitenkin toiselle polkijalle hyvin ja mukaan otettujen työkalujen ansiosta satulakin saatiin nostettua. Kuopus tyytyi onnellisena tonkimaan kuralätäköitä.

Olisiko muuten vinkkejä mistä löytyisi kevyt 16 tuumainen pyörä sopuhintaan? Tällä äidillä kun ei just nyt olisi yhtään halukkuutta tutkailla nettikauppoja tai kirppareita.


Iso-Vilunen BMX polkupyörärataAikansa rataa ajeltuaan pojat alkoivat kiinnostua vieressä olevasta Trial-polkupyöräilypuistosta. Puisto on rakennettu 2016 ja ainakin silloin, se on ollut ainoa laatuaan Suomessa. 

Puisto koostuu erilaisista esteistä. Betoniharkoista, renkaista, kivistä ja lankuista, joiden yli on tarkoitus ajaa pyörällä. Jep. Nää on näitä hetkiä milloin äiti vaan vilkuttaa ja tsemppaa "hyvin menee!" vaikka sydän muljahtaa ympäri ja mielessä vilisee haljenneita kalloja ja halvaantumisia. Mutta, lukemani mukaan Trial-pyöräily on nopeasti kasvava laji joten nuorena se on vitsa väännettävä vai miten se meni?

Olisin voinut  jäädä vaikka loppupäiväksi harjoittelemaan auttamattoman surkeita kuvaustaitojani tähän symmetristen betonikuvioiden kasaan, mutta soranottomäen päällä olevassa vierailukohteessamme kävi kova tuuli ja taapero oli ehtinyt kastella lätäköissä itsensä nenän päätä myöten. Iso-Vilunen Trialpolkypyöräilypuisto

Skeittiparkin puolelle emme menneet lainkaan, sillä tällaisena tuulisena maaliskuun sunnuntainakin siellä oli toistakymmentä scoottailijaa paikalla. Eikä sille puolelle toki pyörillä ole tarkoitus mennäkkään.

Mukavan sunnuntai saimme kuitenkin eväinemme täällä aikaiseksi, vaikka ihan heti ei ole tullut ajatelleeksi alle kouluikäisten kanssa skeittiparkkiin lähteäkään.

Kommentit

 1. Hei! Jos vielä etsit pyörää niin tässä täydellinen yksilö. https://www.islabikes.co.uk/products/bikes/item/cnoc-16 painoa vain 6,1kg. Eli melkein puolet vähemmän kuin vastaavat markettipyörät. Meidän Neo sai 14-tuumaisen version 2,5-vuotiaana ja on siitä asti ajanut ilman apupyöriä. Pyörässä on nyt hieman yli 4-vuotiaana reipas 1000km mittarissa ja pisimmät lenkit ovat noin 20km-luokkaa. Ero vanhaan raskaaseen 12-tuumaseen on kuin yöllä ja päivällä.

  Tuo 16"-malli tulee tehtaalta ilman toimituskuluja, joten kokonaishinta on 345€. Ole hyvä äiti, äläkä harkitse halvempia. ;)

  VastaaPoista
 2. Neo ajelee tässä 3,5-vuotiaana sillä 14"-mallilla. (2:27 eteenpäin) https://youtu.be/PW53lI7kkYc?t=148

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Ehdittiin hankkia (aikapaljon halvempi) pyörä Keskimmäiselle, ei ole ihan intohimo tuo laji kenellekkään meidän perheessä :) Huikean taitavasti kyllä ajelee videolla noinkin pieni poika!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti