KOKO PERHE UI (TAMPEREEN JA LÄHIALUEIDEN UIMAHALLIT)

Tiedätkö millä tavalla saa nauttia vain omalla porukalla poreammeesta ruuhkaisessakin kylpylässä? 

Ota mukaan lapsia. Mitä enemmän, sen parempi. Muistuta lapsia rauhoittumisesta juuri ennen lämpimään kuplivaan veteen menoa, ja voit olla varma että lapset singahtelevat altaassa, kuin poksahtelevat maissinjyvät kuumassa rasvakattilassa, eikä kukaan heistä ole hetkeäkään hiljaa. Siinä sitten liukenee paikalta yksi jos toinenkin kylpyläkävijä ja saa aivan rauhassa omalla perheellä lillua poreissa! 

Postaus sisältää affiliate-mainoksia

Multa löytyisi takataskusta  not to do-lista kylpylä-ja uimahallireissuille, mutta keskitytään tällä kertaa niihin rentouttaviin ja iloa tuottaviin asioihin perheen kanssa uidessa.

1.Ikärajaton ilo

Teini-ikäisten lasten äiti, opiskelukollegani totesi, ettei enää lähtisi koko perheellä kylpylään. Vielä ei ole teinareista kokemusta, mutta kouluikäisten ja nuorempien lasten kanssa vesi on kuitenkin varmasti sellainen elementti, josta löytyy tekemistä kaikille. Erityisesti isossa perheessä, jossa on monenikäisiä lapsia, voi toisinaan olla vaikea keksiä yhteistä puuhaa kaikille. 

2. Näennäinen liikunta

Uiminen on tehokasta liikuntaa! Paitsi, että pienten lasten kanssa ei pääse aikuinen yksin uimaan eikä kylpylöistä aina edes löydy allasta, jossa voi aktiivisesti uida. Kolmen uimataidottoman vahtiminen kehittää kuitenkin refleksejä sekä hartia- ja niskalihaksia. Jos kohteesta löytyy iso liukumäki saa vanhempi takuuvarman pakaratreenin kun jokainen lapsista haluaa laskea sata kertaa yhteislaskuja aikuisen kanssa.

3. Kukaan ei uhmaa eikä tahdo.

Lapsilla on aina menossa joku uusi tahtoikä, perinteinen kaksivuotis uhma on kuulkaa ihan legendaa, siitä se vaan alkaa eikä loppua näy. Vanhempien uhmaiästä nyt puhumattakaan. 
Olkoon ranta, uimahalli tai kylpylä, veden äärellä löytyy kuitenkin jonkinlaisen zen-tilan, jossa mikään ei kiukuta. Lisäksi ainakin omilla lapsillani on sellainen kunnioitus syvää vettä kohtaan, että heillä ei ole halua väitellä vastaan vanhempien jatkaessa matkaa altaasta toiseen. Kiltisti kipittävät perässä. Tai vähän edellä. Tässä myös hetki hyötyliikunnalle ks.kohta 2. 

4. Väsyttävä vaikutus

Kolme tuntia polskimista, vesileikkejä ja sukellusharjoituksia, eikä iltasatuja tarvitse montaa sivua lukea. Perfect!Tampereen ja lähikuntien kylpylät, ollos hyvä:

Cumulus Resort Ikaalisten kylpylä, Ikaalinen

Original Sokos Hotel Ilves
Ei kylpylähotelli, mutta kaikille avoin spa-osasto remontoitu 2014, jossa mm.lastenallas

Tampereen ja lähikuntien uimahallit:


Kommentit