TAIKATAIKINAKäsillä tekeminen ei ole ollenkaan minun juttuni. Askartelut, taiteilut, ruuanlaitto, käsityöt tai mikään puutarhurin homma ei kiinnosta sitten pätkääkään.

Lapsille haluan kuitenkin antaa mahdollisuuden kokeilla kaikkea erilaista luovaa toimintaa, ja niiden ideointi sekä suunnittelu on  se osuus hommasta josta minä tykkään. Ehkä lapseni löytävät jostakin kokeilemistaan jutuista itselleen keinon ilmaista itseään tai vaikka harrastuksen. Tai ihan vaan viettävät viisi minuuttia tehden jotain muuta kuin painimista tai pelaamista.

Tykkään kokeilla lasten kanssa kaikkea uutta, mutta parhaita on sellaiset aikaa kestävät ohjeet ja ideat. Taikataikina on yksi niistä! Muistan itse tehneeni kaikenlaisia pikkupatsaita kädet suolataikinasta kuivana (tilkka öljyä käsiin ja ei muuten kuivu!)ja tätä on tehty monet kerrat niin töissä kuin omienkin kanssa. 

Muovailu ei katso ikää eikä taitoja, joka useamman lapsen perheissä on aina boonusta. Taikataikinaa voi tuunata monin eri tavoin, niin tulee taas vähän erilaista ideaa sillä tekemiseen.

Tuoksuilla: kanelia, kardemummaa, vanilijaa, saunatuoksuja... ja näin tekemisestä saa useamman aistin kokemuksen. 

Väreillä: elintarvikeväreillä, kaakaolla, kurkumalla, punajuurella.. Tai lisätä glitteriä joukkoon ja tehdä sinistä Elsan jäätaikinaa. Vain mielikuvitus (ja kotoa löytyvät tarpeet) on rajana! TAIKATAIKINAN OHJE

3dl vehnäjauhoja
1,5dl suolaa
1,5dl vettä
1rkl ruokaöljyä

Kaikki sekaisin ja se on siinä.

Valmiista taikinasta voi valmistaa patsaita, astioita, kotileikin ruokia tai vaikkapa hahmoja, jotka voi kuivuneena maalata. Usein kuitenkin kivointa on itse leikki, eikä taikinasta tarvitse valmistaa mitään. Joskus painettiin lasten kanssa dinosauruslelun jalanjälkiä, joita tutkittiin suurennuslasein. Tällä kertaa laitoin veden sekaan sinistä elintarvikeväriä, kun sitä kaapissa sattui olemaan. 

Taikinan lisäksi lykkäsin pöydälle pääsiäismunista kerääntyneet yllätykset leikkiin kutsuksi. Pojat muovailivat niille koteja, autolle hyppyreitä ja vaikka mitä. 

Kommentit