YKSI UNOHTELEVA HAMMASKEIJU

Muistatko sen tunteen kun hammas on iihan juuri irtoamassa, sitä voi heilutella, ehkä jopa pyöritellä ja se tekee vähän kipeää, mutta silti tekee mieli kokeilla kielellä josko se vähän vielä liikahtaisi enemmän. Muistan sen tunteen niin selkeästi, että en voi ymmärtää miten minulla on lapsi, jolta hampaita irtoilee jo tuon tuosta! Ja sehän tarkoittaa myös hammaskeijun vierailua.

Päätin jo kauan sitten, että en halua lahjoa lasta hampaiden irtoamisen tiimoilta millään mikä tuhoaa hampaita. Ei karkkia eikä mielellään mitään turhaa krääsääkään, rahakin on vähän blääh. Pääsiäinen suklaamunayllätyksineen ja joulun odotus kalentereineen ovat minulle täysin ok, koska niihin liittyy nostalgiaa ja muistan itse leikkineeni kivoja leikkejä "pikkuisilla" eli kaikilla pienillä hahmoilla, joille rakenneltiin koteja.

Sen sijaan hampaan irtoaminen on tietynlainen kasvamisen siirtymäriitti ja halusin, että lapseni oppivat yhdistämään sen omista hampaista huolenpitoon. Uusilla, pysyvillä rautahampailla kun pitäisi mutustella koko loppuelämän. Tai ainakin mahdollisimman pitkään. Niimpä meidän hammaskeiju tuo mukanaan xylitolpurkkaa, pastilleja, uuden hammasharjan, matkahammastahnan tai jotain muuta teemaan sopivaa. 

6-vuotias lapseni ymmärtää varmasti, että vanhemmat ne ovat, jotka tyynyn alle piilottelevat kaikenlaista. Hänessä näkyvä riemu yllätyksestä ja ylpeys isoksi kasvamisesta on kuitenkin niin korvaamatonta, että haluan ylläpitää tätä pientä tarinaa.

Aina tilanteen tasalla olevalla vanhemmalla olisi tietenkin valmiina boksi josta kaivaa jotain sopivaa, mutta minä olen etsinyt purkka- ja pastillipaketteja sitä mukaa kun hampaat irtoavat. Ja nyt niitä irtoaa Esikoiselta sarjatuotannolla. Vaan vaikeudeksi on osoittautunut sopivan pienet ja edulliset hammaskeijun lahjukset! Mistä löytyy sellaisia vanhanaikaisia 5 tyynyn purkkapaketteja? Jenkki-paketeissakin on nykyään aika monta purkkaa tähän tarkoitukseen, pastillirasioista puhumattakaan.


Aiemmat lahjukset ovat löytyneet milloin mistäkin. Tosiasia on, että Esikoisella hampaita on lähdössä vielä toistakymmentä ja kaksi lasta kasvaa perässä huimaa vauhtia pudottelemaan omiaan. Joten, jos haluan ylläpitää hammaskeijun tehtävää, helpottaisi sellainen valmis lahjusboksi kovasti arkea.

Onko sinulla vinkkiä mistä löytyisi edullisia, pieniä, teemaan sopivia hammaskeijun lahjoja?

Etsiessäni netistä pikkupurkkapaketteja, törmäsin minulle uusiin kotimaisiin pastilleihin, joiden hintakin oli edullinen. Tilaus lähti heti! Tutustu Hammaskeijuun tästä.


Kommentit