VINKIT AJANKOHTAISIIN LAPSIPERHETAPAHTUMIIN

Toissapäiväinen lapsiperheille sopivien nuotiopaikkojen postaukseni sai hurjan määrän lukijoita ja kiitosta. Kiitos kommenteista facebookissa ja hienoa, että listauksesta on hyötyä!

Kokoan blogiin 100 lapsiperheen vierailukohdetta Tampereelta ja lähialueelta. Tavoitteeni on koota sellaisia pysyviä kohteita, ei niinkään yksittäisiä tapahtumia. Ajankohtaisiin lapsiperheille suunniteltuihin tapahtumiin vinkkiä saat parhaiten

Kaikille avoimesta facebook ryhmästä Tekemistä Tampereella lapsiperheille

sekä

Tampereen kaupungin kulttuuripalveluista tilattavasta uutiskirjeestä, jossa on kootusti kuukausittain lapsiperheille suunnattuja kulttuuritapahtumia.
Lapsiperhe tampere
Keinukaruselli

Lapsiperheen vierailukohteiden lisäksi tykkään myös kirjoitella vanhemmuudesta ja arjesta useamman lapsen perheessä. Ei meidän perhe sentään joka päivä suunnista uuteen leikkipuistoon, museoon tai huvipuistoon. Niinkuin ei varmasti kenenkään muunkaan. Välillä ollaan kotona ja tuijotellaan televisiota ihan liian kauan. Ja toisinaan puuhaillaan jotain yhteistä, sisällä tai ulkona.

Joskus joku kysyy esimerkiksi facebook ryhmässä vinkkejä mihin sateisena päivänä voisi lapsen kanssa mennä ja aina siellä joku vastaa mitä jos tekisitte kotona jotain yhdessä tarviiko sitä olla aina menossa johonkin. No ei varmaan tarvikaan, mutta tuntemattoman on tylyä tehdä johtopäätöksiä yhdestä kysymyksestä. Ei ulkopuolinen voi tietää montako viikkoa siellä on kenties jo vietetty kaikenmaailman tautien kanssa neljän seinän sisällä ja sitäpaitsi toisinaan sitä vaan tulee sellainen olo, että nyt tarvii päästä johonkin liikkeelle. Näihin tilanteisiiin ideoita löytyy siis tästä blogista ja yllämainituista linkeistä.

Noin muutenkin me vanhemmat (aika vahvasti voisin kyllä sanoa että me äidit) ollaan parhaita syyllistämään ja syyllistymään. Toisen vanhemmuudesta on helppo tehdä päätelmiä lyhyen tapaamisen aikana vaikka samaan aikaan sitä itse toivoo, että kunpa naapurit näkisi joskus jotain muutakin minusta kun sen lähdön hetkellä hermojaan kasaavan monsterin. Mä oon ihan hellä, rakastava ja johdonmukainen ihan oikeesti! Ne piirteet vaan häviää jonnekin kapean eteisen, kymmenen miljoonan kenkäparin ja tikittävä kellon sekaan. Edelleen ideoita toimivampiin aamuihin voi laittaa tänne.

Mutta summa summarum, toivottavasti blogistani löytyy sinulle vinkkejä lapsiperheen arkeen, menemisiin ja tekemisiin! 

Kommentit