JÄNNITYSTÄ TEATTERISSA. KOKO PERHEEN KUMMITUSKOMEDIA HUI KAUHISTUS!

Tampereella ja Sastamalassa voi tänä kesänä kokea monipuolisen Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuvan elämyksen. Sastamalassa sijaitsee Herra Hakkaraisen talo, joka on meiltä vielä vallan näkemättä. Särkäniemen Koiramäessä Elsan, Killen ja kumppanien asuttamassa sievässä eläinpuistossa voi puuhailla kaikenlaista ja katsella kotieläimiä.

Lisäksi Tampereen Komediateatterissa sai toukokuussa ensi-iltansa Hui Kauhistus!-lastennäytelmä, joka perustuu samannimiseen kirjaan*. Kävimme katsomassa 6-vuotiaan Esikoisen, sekä himpun vajaa 5-vuotiaan Keskimmäisen kanssa esityksen viime viikolla. Esityksiä on 12.8.2017 asti.

Nimestään huolimatta läpi esityksen kuului yleisöstä naurunröhähdyksiä. Tarinat ovat kirjasta tuttuja, maustettuna tämän päivän twistillä, mikä nauratti aikuistakin katsojaa. Yleisössä oli paljon juuri ja juuri suositusiän eli 3 vuotta ylittäneitä lapsia, joita ei tuntunut esitys pelottavan missään määrin. Sen sijaan kysyttäessä "kuka pelkää aaveita?" ainoa myöntävästi vaatannut taisi olla meidän Keskimmäinen. Hän on muutenkin uusissa tilanteissa pelokas, ja teatteri itsessään oli uusi kokemus. Muutaman ensimmäisen kohtauksen jälkeen silminnähden jännittynyt poika kiipesi syliini, ja istui siinä hievahtamatta läpi ensimmäisen puoliajan. Tarinaa oli selvästi rytmitetty niin, ettei pieni jännitys muuttunut oikeaksi peloksi ja kirjan tapaan kohtaukset olivat nopeasti loppuhuipennuksessaan. Muutamassa kohtauksessa äänet olivat omaan ja Keskimmäisen makuun hieman liian kovat.


Postaus sisältää Affiliate-linkin sekä saatuja teatterilippuja.

Väliajalla käsiohjelman lueskeleminen ja nähdyn kertaaminen helpotti Keskimmäisen jännitystä ja toiselle puoliajalle hän kipitti odottavaisena. Joskin istui välittömästi mielummin syliini, kuin mukavalle omalle penkilleen. Syksyllä eskariin menevälle Esikoiselle teatteri "ei ollu yhtään, siis ei YHTÄÄN pelottava. Tai no ehkä vähän, ihan näin vähän jännitti aluksi".

Kokonaisuutena ajattelen, että näytelmä oli viihdyttävä, hauska ja sopivalla tavalla jännittävä. Sellainen kokemus, joka jää vahvasti lapsen mieleen, positiivisena pelon voittamisena ja hauskoina hahmoina. Näin jälkikäteen voisin sanoa, että erityisesti hitaasti lämpenevälle Keskimmäiselle Hui Kauhistus! oli todella hyvä kokonaisuus.

Heikki Hämähäkki ja Vahtimestari olivat ehdottomasti koko esityksen suosikkihahmot ja punainen lanka. Suunnittelin jo, että taidetaan askarrella omat hämähäkit jonain sadepäivänä. Siitä lisää myöhemmin!

Viikonlopun vietimme mökillä, jossa on valtava laatikollinen mummon kirpparilta haalimia leluja sekä minun ja sisarusten lapsuudesta säästettyjä kirjoja. Teatteriesitys lähti elämään keskusteluissa uudelleen kun kirjalaatikkoa penkoneet lapset huomasivat tutun kirjan kannen ja halusivat kuulla tarinoita uudelleen ja uudelleen.Kommentit