VIRALLISESTA KOKOUKSESTA PÄIVÄÄ

Huhhahhei tutkimusduunit ja lapsiperhe-elämä on vienyt kaikki voimavarat ja blogi on ollut ihan hyljättynä. Koitetaanpa ryhdistäytyä.

Pyrin tällä viikolla julkaisemaan kokonaisen listan niistä lapsiperheiden vierailukohteista Tampereella ja ympäristökunnissa, koska nythän on jo virallisesti KESÄ ja sitä myöten monella LOMA ja tarvitaan ideoita minne mennä! Sitä ritirimpsua voin sitten muokata myöhemminkin, ja postailla tarkempia juttuja kohteista.

Eilen oli aika vinkeä iltapäivä. Olin elämäni ensimmäistä kertaa asukastoimikunnan kokouksessa, paikalle erikseen pyydettynä. Asumme kerrostalokompleksissa, jossa on lapsille mukava piha, missä minä olen seissyt istunut viiden vuoden aikana lukemattomia tunteja. Pihassa on leikitty, pelattu, maalattu, ajettu pyörällä, keinuttu, kiipeilty, skeitattu, syöty, juotu, juoruttu ja erityisesti tavattu ihania ja mukavia naapuriperheitä.

Asukastoimikunnassa ei ole yhtäkään pienten lasten vanhempaa, joten eräs toimikunnan jäsen pyysi tulisinko ehdolle toimikuntaan. Sikäli koko asukastoimikunnan tehtävä ei ihan vielä ole minulle selvinnyt, mutta jos on tarjolla joku syy miksi pääsen silloin tällöin juomaan kahvia ilman lapsia, niin kyllähän nyt pari kokousta siinä ohessa menee.


Ajattelin etukäteen, että menen paikalla ihan sinne johonkin takanurkkaan istumaan ja nyökkäilen kysyttäessä. No niimpä vissiin. Tulihan taas todistettua, että jos minulla on mielipide, ja nähtävästi olen aika monesta asiasta jotain mieltä, niin ei tämä suu vaan pysy kiinni. Siellä sitten keskusteltiin muun muassa onko sillä grillikatoksen mahdollisuutta suunnitellessa merkitystä, onko talossa asunut 20 vuotta vai 1-2 vuotta. Että tietääkö sitä ne kaikki uhkakuvat, joita niin vakava suunnitelma voi tullessaan tuoda paremmin pitkällä asuinkokemuksella. Yksi suuri vaaratilanne voi olla, että lapset leikkivät siellä. Siis, tyhjässä grillikatoksessa jossa ei saa säilyttää tulentekovälineitä, sytytysnestettä, hiiliä tai mitään muutakaan. Ajatella, taidan sittenkin olla liian kokematon asukas kun ei tullut tämä peruuttamattoman järkyttävä tilanne mieleen.

Enkä ollut valmistautunut ollenkaan pulkka-gateen. Pihassamme on  nähty yksi sininen pulkka jo noin kolmen vuoden ajan. Kesät talvet. Se aiheuttaa välitöntä esteettistä vaaraa. Pulkkaa on pyritty toimittamaan roskakatokseen, mutta aina se mystisesti palaa sieltä leikkipaikalle. Joskus, on jopa nähty että lapset istuvat pulkan kyydissä ja pitävät sitä moottoriajoneuvonaan! Aivan vallatonta! Että leikkiä nyt pulkalla kesähelteellä. Tässä ryhdytään toimenpiteisiin, jotta tuo järkytystä aiheuttava pulkka saadaan hävitettyä.


Terveisin,
Asukastoimikunnan virallinen lapsiperheiden äänitorvi.

Kommentit