PESSIMISTI EI PETY MÖKILLÄKÄÄN

Huomasin eräässä lehdessä mainoksen mökeistä, joita olisi vielä vapaana tälle kesälle sopuhintaan. Siis lähes ilmaiseksi. Ennen kuin mainitsin asiasta Tyypille, olin jo päättänyt, että niin halvan hinnan ja keskellä kesää mainostettavan kohteen on oltava ihan sysipaska. Tunnen puolisoni ja tiesin kuitenkin, että mikä tahansa mihin liittyy vene, onkivapa, sauna, grilli tai hyttymyrkky uppoaa Tyyppiin kuin mutakakku vanilijajäätelöllä minuun, joten kerroin mainoksesta ja huomasin vastaavani "joo sopii heti tänä viikonloppuna" hänen soitellessaan ilmoituksesta löytyneeseen varausnumeroon.

Bongasin saksalaisesta lähikaupastamme ledavalolla toimivan hyttyskarkottimen, pakkasin kortisonitabletit ja -rasvat mukaan, huutelin facebookissa pelastusliivien perään ja heti pian löysin itseni koko perheen kera matkalla sadan kilometrin päähän vuokramökille.

Ja terve! Mökki oli fasiliteeteiltaan vaatimaton, mutta tosi siisti. Paikalla ollut isännöitsijä oli avulias ja kertoi enemmän mökkiperiaatteista ja historiasta. 12  pikkumökin täyttämä niemi on ammattiliiton omistama ja jokaista mökkiä omistetaan ja vuokrataan hieman eritavalla. Meidän mökkimme oli rannalla, siis fyysisesti kymmenen askelta järvestä mökin portaalle! Ihanaa! Vesi oli sen verran kylmää, että lapset eivät suin päin juosseet järveen, joten ihan hysteerinen ei tarvinnut sen suhteen onneksi olla. Loputtoman leikkipaikan tuollainen hiekkaranta kuitenkin antoi.

Viikonloppu oli lämpimän auringon pussailua, hiekkalinnoja, jännitystä soutuveneessä, nuotiopaikan tuoksua, hiekkaa varpaissa ja sängyssä, saunan kuumia lauteita, pulahduksia laiturin päästä, venyneitä nukkumaanmenoja, kärrynpyöriä, iltasiidereitä, frisbeen väistelyä ja muutama sisarusten painimatsi tietenkin.

Niin ja yhtään, YHTÄÄN, hyttystä ei näkynyt. Eikä paarmoja, eikä ampiaisia. Taapero löysi kyllä "muulan" jos toisenkin.


Kommentit