BUCKET LIST MAKSUTTOMIIN LAPSIPERHEKOHTEISIIN TAMPEREELLA (Kesä 2018)

Lasten kanssa on kiva käydä, vierailla, katsella, touhuta, kokeilla, etsiä, löytää ja piipahtaa vaikka missä. Mutta aina ei ole niin kiva maksella pääsymaksuja, rannekkeita ja sen sellaisia. Ja toisinaan, kuten vaikka allekirjoittaneen irtisanouduttua ja siirryttyä vallan opiskelijaksi viime vuonna, se ei ollut mahdollistakaan.

Mä olen aika hyvä etsimään diilejä, tarjouksia ja suunnittelemaan meidän reissut kustannustehokkaiksi, ja totta puhuakseni myyn vaikka perintölusikat jos tulee pakonomainen tarve päästä lomalle. Mutta tämä meirän kaupunki on täynnä myös iki-ihania ja ilmaisia kohteita. Joten, listailin tärpit maksuttomiin lapsiperheille sopiviin kohteisiin mihin me ainakin mennään, kunhan ehditään. Ota talteen!

Rauhaniemen ranta. Tampereen uimarannat on maksuttomia tiätty!

Maksuton vierailukohde löytyy jokaiselle viikonpäivälle!


 • Kalevan liikennepuistossa 3-vuotiaalle näyttäisi olevan kolmipyöriä, kohta 6-vuotias ja 7-vuotias pääsevät treenaamaan polkuautoilla liikennesääntöjä. Jokohan sinne on päivitetty ratikanväistökyltit? Liikennepuisto on avoinna 6.6.–4.8. tiistaista perjantaihin klo 11–18 ja lauantaisin klo 10–16.
 • Kultturikeskus Laikkua varmasti täyttyy tänä kesänä kävijöistä, sillä sijainti on niin keskinen torin laidalla. Esikoinen on käynyt eskarista uudessa Rullassa, mutta meiltä muulta perheeltä on vielä kunnolla käymättä. Kannattaa kurkata minkälaista tarjontaa työpajoina ja konsertteina minäkin päivänä löytyy täältä, Laikku ja Rulla ovat auki myös sunnuntaisin.
 • Vapriikkia ei sen enempiä tarvitse mainostaa, eikä sen enempää lapsia mukaan houkutella. Pelimuseo, postimuseo, eläinmuseo, kivimuseo ja vaikka mitä -täällä saa aikaa kulumaan tunti tolkulla ja perjantai-iltapäivien maksuttomina aikoina ehtii täsmänä käydä klo 15-18 muutaman etukäteen sovitun näyttelyn ennen kuin lapset jumahtavat taas ysärille lukemaan sarjakuvia.


 • 5.6-9.8 tiistaista torstaihin klo 10-14 Tammelan Perheiden talolla on Kesäolkkari! Jottei tarvitse yksin hengailla ja odotella sitä puolison lomaa, pakkaa lapset ja lähde hengailemaan muiden keskelle. Kesäolkkari on avoinna kaikenikäisille ja ohjelmassa näyttää olevan yhteistä ohjelmaa, musiikkia, kädentaitoja ja maksuton välipala klo 10-11!

 •  Hervannan Poliisimuseossa pääsee tutustumaan poliisin toiminna historiaan ja pukemaan ihan oikeat poliisin univormut päälle. 5.6. - 10.8. tiistaista perjantaihin kello 10 - 16 ja lauantaisin kello 12 - 17. Instagram on työntänyt näköpiiriini mainosta, jossa esitellään uutta todella mielenkiintoista virtuaalista kokemusta partiointitehtävistä. Eli todellakin tsek it aut vaikka olisitte käyneet ennenkin!


Kuva: Minna Männistö

 • Tiistaina Finlaysonille!  12.6 -7.8.2018 ainakin yhtenä tiistaiaamupäivänä kannattaa suunnata Finlaysonin alueelle ja tarkista täältä mitä juuri sinä tiistaina on tarjolla. Täti Taikakynä järjestää aarteenetsinnästä pehmolelutreffeihin kaikenlaista kivaa ohjelmaa, johon kannattaa ehdottomasti perehtyä! Katso suositusiät ja tarkemmat aikataulut linkissä olevasta facebook-tapahtumasta. Heinäkuisina tiistaina tarjolla näyttäisi olevan myös Uulun muskareita eli ei muuta kuin marakassit ojoon ja notkeita lanteita. Museo Werstaalle on myös aina ilmainen sisäänpääsy, ja ainakin omille lapsille täältä on löytynyt joka kerta jotakin uutta tutkittavaa.

 •  Muumimuseo on meiltä vieläkin käymättä, samalle reissulle säiden salliessa kannattaa buukata Sorsapuiston-retki. Leikkipuisto, pallokenttä, linnut ja picnik omin eväin nurtsilla. Muumimuseoon on ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden viimeisenä perjantaina klo 15-19. Seuraavat päivät ovat  29.6., 27.7., 31.8., 28.9., 26.10., 30.11. ja 28.12. Viereisen tontin hotellin rakennustöiden myötä muinakin päivinä lipuissa on "meluhaitta-alennusta" 11.6. alkaen.

 •  Haiharan kartano näyttää kuvissa sen verran idylliseltä, että tänne täytyy piipahtaa kahville, kahvila auki tiistaista sunnuntaihin. Täysin maksuton näyttely Saara Vallinevan näyttely (9.6.2018 - 1.7.2018) sisältää miniatyyreja ja kuvituksia  Eppu Nuotion kirjoittamasta kirjasta Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä. Kirjan etusivun perusteella tästä näyttelystä tykkää sekä äiti että lapset. Kartanolla myös maksuttomia konsertteja ja muitakin näyttelyitä. Nukketeatteri maksullinen.

 Että ei muuta kun tutkimaan Tamperetta! Lisää tekemistä mm.täältä:

Kommentit

 1. Kiva lista! Tampere nyt on vähän kaukana meistä ja ajattelin ensin, että teenkö näillä tiedoin mitään, mutta sitten tajusin, että ainahan voisimme tehdä vaikka viikonloppureissun Tampereelle ja tässä olisi mukavaa tekemistä valmiiksi listattuna :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä listaus, kiitos tästä :)

  VastaaPoista
 3. Ihan loistava tää listaus. Sainkin muutaman vinkin mihin suunnata lasten kanssa. Kiitos 😊

  VastaaPoista

Lähetä kommentti