JOULU ON JO OVELLA! 5 LEMPPARI JOULUPUUHAA LAPSIPERHEESSÄ

Joulunalus-aika, eli koko joulukuu on oikeastaan mukavampaa kuin itse joulu. Olen teemaihmisiä, ja jotenkin niin selkeän teeman, kuin joulun ympärille on helppo ideoida kaikenlaista tekemistä lapsiperheelle.
Otin varaslähdön jouluun ja listasin minun viisi suosikkijuttua!

1. Piparit

En todellakaan tee mitään taikinoita itse, kun kaupasta saa valmista ja maistuvaa. Piparkakkutalokin on useimpina vuosina ollut mallia Ikea. On muuten helpoiten koottava ikealainen ikinä! Leipomistouhu on aina lasten suosiossa ja hauskinta on tietysti koristelu! Pikeeriä/valmistuubeja, perinteisiä ranskalaisia pastilleja ja kappas, muutama tunti on vierähtänyt leppoisasti koko perheen kesken :) Sitten glögit lämpenemään, kynttilät pöytään ja on herkkuhetken aika.

2. Joulukalenteri

Tämä alkaa minulla jo hyvissä ajoin, sillä olen halunnut säilyttää oman lapsuuden perinteen ja kaikilla on omat pussikalenterit. Lasten mummo on kaikki kalenterin omin käsin väkertänyt ja joka kerta niitä täytellessä palaan oman lapsuuden ihaniin muistoihin. Yllätyksiksi koitan koota jotakin ei ihan krääsää, mutta sellaista mistä lapset kuitenkin tykkäävät. Ja mikä tärkeintä, budjetti on todellakin rajattu. 1€/pv/lapsi tekisi nykyisellä jälkeläismäärällä 72€ pelkkiin joulukalentereihin! Huh. Koitan siis täyttää useampia pusseja kirppislöydöillä. Tänä vuonna kalenterista löytyy mm. ledvalot, muovailuvahaa, tarroja, kynät, Skylander pelihahmot pleikkariin(kirppislöytö!), rusinoita, minikarkkipussit, purkkaa, sukat ja hammasharjat/tahnat. Tiedän, että meidän kolmikko osoittaa suurta kiitollisuutta jopa noista hammasharjoista, saas nähdä kuinka monta vuotta vielä niistäkin iloitaan :)


3. Joululaulut

Vanhana musaluokkalaisena melkein jokainen joululaulu sykähdyttää ja joulu onkin oikeastaan ainoaa aikaa, kun meillä soi lähes päivittäin radio. Jouluradio ja sen monta eri kategoriaa on super! Jos meillä olisi piano, niin ainoa aika kun voisin ajatella verstäväni ruostuneita soittotaitojani, olisi nimenomaan joulu.

4. Askartelu
Joulukortteja meiltä ei lähde kuin ihan muutama, ja nekin yleensä valmiskortteja. Sen sijaan sellainen ei mitenkään tavoitteellinen askartelukarnevaali on ihanaa! Glitterpöllyää, jokaisella kartogilla on irtosilmät ja paperisilppua on lattia täysi. Lapset saavat visioida ja itse unohdan totaalisesti lopputuloksen ja nautin vain tekemisen ilosta lasten tavoin.
Lopulta muutama tuotos teipataan seinään, jossa ne on luultavasti yhtä kauan kuin 7-vuotiaan kolme vuotta sitten tekemä pääsiäisaskartelukin. Askarrellaan koska voidaan ja noh, koska on joku teema.

5.Suomalainen Tonttukirja

Ihana ihana Mauri Kunnaksen perinteinen tonttukirja on niin kiva iltasatukirja. En oikeastaan ole edes kysynyt lapsilta välittävätkö kyseisestä kirjasta, mutta joka vuosi meillä luetaan tonttujen/haltijoiden tarinoita ihan vaan koska äiti tykkää. Meillä ei (ainakaan kovin vahvasti) ylläpidetä tarinaa ikkunoista kurkkivista tontuista tai oikeastaan joulupukistakaan, mutta jollain tasolla on minusta ihanaa että lapset saa vielä elää tarinoita todeksi ja pohtia itse, onkohan olemassa jotakin satuolentoja ja jos on, niin millaisia ne on. Suomalainen tonttukirja on siitä mukava, että näistä tarinoista on helppo jutella ja kertoa, miten silloin ennen vanhaan uskottiin kaikenlaisiin kodinhenkiin ja minkälaisia erilaisia rituaaleja ja uskomuksia vaikkapa onnistuneen sadon ympärillä oli. Ja loppuun pahamaineinen mainoslinkki, mutta pakko laittaa kun huomasin, että The Tonttukirja on nyt tarjouksessa Adlibriksellä. Sinne siis tästä!

Mistä joulunajan puuhista te ja teidän lapset tykkäätte?

Kommentit