PÄIVITYS JA MITÄ KEINUKARUSELLI-BLOGILLE TAPAHTUU JATKOSSA

"Kokoaikainen työ on kyllä vienyt aika reilulla kädellä mehuja blogin kirjoittamisesta. Mutta, minäpäs en välitä. Kirjoitan just silloin kun tuntuu siltä, ja jos eksyit lukemaan niin tervetuloa!

Taapero on täyttänyt maagiset kolme vuotta, eikä siis ole ollenkaan taapero enää. Mutta, en nyt oikein keksi mitään muutakaan sopivaa nimitystä hänelle täällä blogin puolella, joten jatketaan Taapertelua. Tehoveljesten meno on ihan yhtä tehokasta, kuin ennenkin ja on ollut ihana huomata miten erityisesti eskarilainen on ottanut aimo harppauksia kohti koululaisuutta, siis sellaista semiseesteistä vaihetta lapsuudessa, jossa ei ole kokoajan joku vaihe menossa. Tai, enhän minä siitä mitään tiedä, kun tässä taloudessa ei koululaisia vielä ole ollut, mutta näin etäältä seuranneena oletan, että kouluikäisenä ne vaiheet on ohi. Tiiättekö, ne herään tunnin välein syömään koska voin / En huoli muita kuin äidin / Koko maailma kaatuu jos joku kävelee luotani pois / en tee mitään mitä pyydetään / kaikki on aina väärinpäin /en haluu / voitko istua mun vieressä kun mä meen nukkumaan? / en tykkää tästä ruuasta - ja mitä näitä vaiheita nyt sitten olikaan.

Vielä puoli vuotta sitten tuntui aika kaukaiselta ajatukselta, että Esikoinen kulkisi yksin jossakin täällä meidän kotikaduilla, mutta noin vaan eilen pyysin molempia kävelemään viimeisen korttelin yksin kotiin, jotta pääsin Taaperon kanssa kaksin vielä kauppaan. Tutut ja kylän miehet ovatkin sanoneet, että se ekaluokkalaisen itsenäistyminen tapahtuu ihan yks kaks. Esikoinen on alkuvuoden lapsi, joten nähtävästi tässä eskarivuoden aikana alkaa tapahtua!

Noin yleensä ottaen tämä perhe-elämä alkaa olla myös jo aika helppoa. Ystäväni kanssa jokin aika sitten jutellessani huomasin, etten ole ainoa kenelle tälläinen tasaantunut ajankäyttö tuottaa myös vähän ongelmia. Tai ei ongelmia, mutta kaikenlaisia ajatuksia siitä, mitä siihen käsiin jäävään aikaan voisi tunkea. Niinkuin vaikka vähän uusia opintoja, lemmikkieläimiä, lisää lapsia, vastuutehtäviä, harrastuksia, muuttoja ja sen sellaisia projekteja. Mutta rehellisyyden nimissä, minä olen kyllä aina etsinyt käsiini jotain uusia projekteja, vaikka elämäntilanne olisi ollut mikä."

Hehheh. Tällaisen tekstin raakileen löysin tallennettuna. Tuosta on vierähtänyt vajaa kaksi vuotta ja toden totta, muutama projekti on alkanut. Toimin yhdessä luottamustehtävässä, sunnuntaille olen ottanut vähän lisätöitä, muuttoa ei ole tullut, lemmikiä ei allergiaperheeseen tule, mutta lapsia kylläkin <3 Tehoveljesten ja Taaperon lisäksi meillä on tätä nykyä 9 kuukauden ikäinen Tyttö. Eräänä juhannuksena huomasin tutun oloisia oireita, kipaisin lähikaupasta muutaman testin ja hups seuraavana talvena toden totta meille saapui maailman ihanin, herkin ja lujatahtoisin vauva. Täydellinen paketti!

Olen jahkannut tämän blogin kanssa, kun Keinukaruselli-nimi ei resonoi sitten millään, en halua kirjoittaa päiväkirjamaisesti ja aiheen rajaus on ollut haasteellista. Silti huomaan miten paljon ihmiset käyvät lukemassa tiettyjä postauksia lasten kanssa puuhailuun liittyen, ja tykkään kovasti itse kirjoittaa esimerkiksi vanhemmuudesta. Päädyin siis kirjoittamaan nyt kolmen teeman ympärillä, joita ovat


  • Vanhemmuus

vanhoja postauksia esimerkiksi rakkaudesta lapsiin tässä ja vinkit joustavalla hoitorahalla työajan lyhentämiseen tässä.


  • Tekemistä lasten kanssa

ohje tärkkelyslimaan tässä ja lista hyvistä kohteista metsäretkelle Tampereen seudulla tässä.


  • Perheen budjetti eli säästövinkit, niksit ja arjen jutut isossa perheessä, unohtamatta kivoja menoja ja yllämainittuja tekemisiä lasten kanssa -edullisesti.

Blogin ulkomuoto tulee muuttumaan, sillä haluan blogista hyvin mobiiliin skaalautuvan ja selkeän. Päivitän myös luetuimpia postauksia.

Instassa minua voi seurata @henninputiikki ja jos erityisesti sunnuntaiset lisähommani me&i myyjänä kiinnostavat niin ei muuta kuin liittymispyyntöä facebookissa ryhmääni Hennin me&i.

Kommentit